Ziua Nationala a Romaniei - Braila 2017Vineri, 1 decembrie 2017 brăilenii sunt invitați în Piața Independenței pentru a sărbători Ziua Națională a României.

Ca în fiecare an, autoritățile au pregătit un ceremonial militar ce va începe la ora 10:00 urmat de un mare spectacol de muzică populară ce va începe la ora 10:45.

Pe scena evenimentului vor urca îndrăgiții artiști Elena Sima, Maria Ciocan, Marta Oprea și Fănica Stoian, precum și Ansamblul ”Plaiurile Sâmburești” din Olt, Ansamblul ”Mugurelul” de la Sighetu Marmației, Ansamblul ”Plaiurile Dornei” din Vatra Dornei, județul Suceava, Ansamblul ”Mărgineanca” de la Dorohoi, județul Botoșani, Ansamblul ”Ilioara” din Oradea, Ansamblul ”Obârșii Negreștene” din Vaslui, Grupul, “Art canto Morena” – Moreni-Dâmbovița, Ansamblul ”Mușețeanca” Însurăței, Ansamblul ”Ca pe Bală” din comuna Tufești, Grupul Vocal ”Flori de Câmp” din comuna Jirlău, Grupul Vocal ”Nectar” din comuna Viziru, Ansamblul Parohiei ”Doicești”, Ansamblul Parohiei ”Radu Vodă” Bărăganu și orchestra “Muzică Militară a Garnizoaneidin Braila“.

Tot pe 1 decembrie se va deschide și Târgul de Iarnă, aflat anul acesta la ce-a de-a doua ediție, iar orașul se va lumina de la ornamentele de sărbătoare, în premiera anul acesta, acestea vor avea si motive folclorice.

Atât de Ziua Naționala a Romaniei, cât și pe 2 decembrie vor avea loc parade ale portului popular pe toate strazile din municipiu, târgul urmând să stea deschis până în 10 decembrie.