În ziua de astăzi, se simte nevoia unei întoarceri la origini și la tradiții. Lumea a început din nou să aprecieze frumusețea datinilor și obiceiurilor populare.

The Deep Sound of Maramures este un proiect al compozitorului Peter Gate. Acesta este secundat de Ștefan Andreica, instrumentist născut în Vișeu, pasionat de muzica tradițională, specialist în câteva instrumentele de suflat, printre care: taragot, fluier, flaut și saxofon.

Compozitorul proiectului The Deep Sound of Maramures, îmbină perfect structurile artistice contemporane cu motivele acustice tradiționale din Maramureș.

Proiectul va fi prezentat publicului larg în data de 28 ianuarie începând cu orele 18.00. Evenimentul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român și va beneficia de recenzia profesorului Ricardo de Ostos, arhitect experimentalist din Londra.

Organizat de Centrul Cultural Social din Vișeu, CFF Vișeul de Sus, Asociația Vasile Tomoioagă și Asociația AsCult din Baia Mare, proiectul prezintă într-o manieră avangardista și interdisciplinară proiecte academice legate de interpretarea zgomotelor din natură.

Concertul poate fi urmărit online:

https://www.facebook.com/thedeepsoundofmaramures/
https://www.facebook.com/ansamblul.maramuresul?fref=ts
https://www.youtube.com/user/tomoiagafilm

Proiectul se va desfășura în incinta CFF Vișeul de Sus, locație în care se află și faimoasa Mocaniță – ultima locomotivă cu abur din lume care circulă pe o cale ferată forestieră.