Spectacol Folcloric dedicat Zilei Unirii Principatelor RomaneȘcoala Populară de Arte “Tudor Jarda”, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj invită pe iubitorii de folclor, miercuri, 23 ianuarie 2019, ora 17:00, în Sala Șantier de pe str. Fabricii nr. 51, la un spectacol de muzică și joc popular dedicat Zilei Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

Referitor la acest eveniment istoric, pe 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza și a constituit primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român realizat câteva decenii mai târziu, la Alba Iulia, cu ocazia  Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

La acest eveniment artistic participă cursanții claselor de canto muzică populară a instituției, coordonate de experții Claudiu Ciotleuș, Ioana Petran și Ana Strîmturean și Ansamblul folcloric “Vatră de Dor”, coordonat de instructorul coregraf Viorel Dragomir.

Acompaniamentul spectacolului va fi asigurat de Taraful “Vatră de Dor” al Școlii de Arte Cluj, condus de Mihai Moroșan. Prezentarea va fi făcută de actorul Petre Băcioiu, iar regia îi aparține prof. Mihai Ghircoiaș.

Intrarea este liberă!