Festivalul Din Comoara Satului 2021Asociația Pro Datina organizează ediția a XIII-a a Festivalului – Concurs Național “Din Comoara Satului” în data de 26 august 2021 . În secțiunea concurs se pot înscrie tineri interpreți, dornici de afirmare, iubitori de cântec românesc cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.

Probele de concurs sunt:

  • o piesă fără acompaniament instrumental (doină sau baladă);
  • o piesă reprezentativă din zona etnografică a concurentului, interpretată cu acompaniament instrumental;

În data de 18 august, începând cu ora 14:00, va avea loc preselecția online, pe platforma Zoom / Skype, unde fiecare concurent va intra în legătură cu membrii comisiei de preselecție. Concurenții vor interpreta un fragment din doină sau baladă și cântecul ritmat. Interpretarea concurenților la preselecție va fi A cappella (la rece, fără negativ sau acompaniament instrumental)

Concursul si Gala Laureaților va avea loc Joi, 26 august, începând cu ora 18:00. Acesta va fi difuzat online pe pagina de Facebook Asociația Pro Datina și pe canalul de YouTube Asociația Pro Datina.

Concurenții vor trimite materialele necesare înscrierii (copia buletin; fișa de înscriere cu anexa fișei de înscriere, completate și semnate; partitura cântecului cu acompaniament) la adresa de e-mailprodatina@yahoo.com, nu mai târziu de 17 august 2021, adăugând la subiectul mesajului “Înscriere din Comoara Satului 2021”.