Grogore LeșeDuminică, 13 noiembrie are loc la Iași, în cadrul evenimentului „Praguri – hori şi zicăli din ritualul de nuntă“, un concert extraordinar cu participarea lui Grigore Leșe în acompaniamentul Tarafului din Sângeorz Băi şi a horitoarelor Lenuţa Purja şi Zamfira Mureşan.

“Toată lumea vede în muzica tradiţională divertisment, relaxare, iar muzica din vatra satului merită mai mult. Trebuie să le arătăm oamenilor lucrurile profunde, lucrurile esenţiale. Vreme de 50 de ani, eu nu le-am văzut prezentate, n-am văzut concerte cu hori care să descrie dorul, jalea, înstrăinarea, sentimente definitorii pentru noi” spunea Grigore Leșe într-un interviu acordat publicației Adevărul în 2010.

Evenimentul este organizat de către Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor, în parteneriat cu Asociaţia Familia Tradiţională și va avea lor la Casa de Cultura a Studenților din Iași începând cu ora 19:00, pentru a primi în sufletele dumneavoastră un stop de profunzime țărănească.

Biletele costă 50 de lei şi pot fi achiziţionate de la Librăria Doxologia (Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr.14, Iaşi) și Agenţia de Spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi.