Grigore Leșe în concert la Ateneul RomânDacă cântecul izvora din însuși modul de viață al țăranului și datorită acestui lucru este de înțeles că folclorul adevărat se definește prin însuși faptul că se manifestă în mediul său natural, iar o adaptare scenică poate denatura actul artistic autentic într-un fel sau altul, transpunerea pe care o face Grigore Leșe este cât se poate de naturală.

Câteva obiecte tradiționale sugerează atmosfera din lumea satului românesc de altădată, bunul simț și calitatea sunt atribute firești și totodată garanții ale unui concert Grigore Leșe. Concertele sale pot fi caracterizate prin sobrietate, o sobrietate atât de caracteristică muzicii noastre tradiționale.

Pe data de 10 iunie veți putea asista la un concert extraordinar Grigore Leșe la Ateneul Român din București. Evenimentul va fi cu totul deosebit întrucât invitatul special este muzicianul Damian Drăghici.

Înaintea concertului propriu-zis, va fi lansat și primul DVD destinat publicului larg, intitulat ”O lume în lume”, material de excepție filmat în ultimii 10 ani de viață ai muzicianului Grigore Leșe.

Înainte de toate, un concert Grigore Leșe creează o imagine; o imagine a dorului, o imagine a dealurilor, o imagine vie a vieții țăranului român anonim de odinioară.