Chiftele de post din cartofiMânăstirile din Moldova sunt pregătite oricând să-i primească pe credincioși și să-i ajute să-și hrănească sufletul prin rugăciuni, dar și trupul cu mâncăruri delicioase.

În cele mai multe lăcașuri nu se consumă niciodată carne, iar masa se servește de două ori pe zi, dar chiar și asa bucatele sunt deosebit de gustoase.

Măicuțele au un har aparte de a face din nimica toată o adevărată artă culinară. Chiftele de fasole o rețeta de post simplă și sățioasă.

Dacă lași pe mâna lor câțiva cartofi și o mână de usturoi sau ceapă, te vei trezi că nu te mai ridici de la masă până nu cureți de tot farfuria.

Noi ne-am gândit să scotocim prin rețetele lor și să vă spunem cum puteți face și voi acasă astfel de bunătăți.

Ingrediente:

  • 300 g fasole alba uscata,
  • 1 chifla muiată în apă
  • făină sau pesmet
  • ulei
  • pătrunjel tocat
  • păstârnac
  • morcov
  • ceapă
  • foi de dafin
  • usturoi
  • sare și piper

Mod de preparare:

Fasolea se lasă din ajun într-un vas cu apă pentru a fierbe ușor.

A doua zi se fierbe împreună cu un păstârnac, morcov, o ceapă și o foaie de dafin. După ce boabele de fasole au fost fierte, se dau prin mașina de tocat sau se pasează.

Pasta de fasole se amestecă cu o chiflă înmuiată în apă și 2 caței de usturoi pisat. Se adaugă după gust sare, piper și se frământă foarte bine.

Chiftelele sunt tăvălite în făina sau pesmet și prăjite pe ambele părți în ulei încins.

Peste chiftele se presară pătrunjel tocat.

Pofta bună!