Zamfir 100 Concert la BucurestiPe 1 martie, Gheorghe Zamfir în compania a 100 de artiști, își dau întâlnire cu publicul, pe scena Sălii Mari a Palatului din Capitală, de la ora 19:30.

Sunetul unic, fermecat, naiul maestrului Gheorghe Zamfir, alături de interpretarea de excepție a Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale, sub bagheta Domnului Colonel Aurel Gheorghiță, vor purta publicul într-o lume magică a cântului.

Alături de marele maestru, prezenți la eveniment vor mai fi: corul Cantoris, condus de Maestru de cor, Daniel Jinga, renumitul organist de origine română Christian Micșunescu și Maria Jinga, mezzosoprană a Operei Naționale București.

Noi, românii, ne-am mândrit mereu cu firea noastră artistică, strămoșii noștri fiind îndrăgostiți de doine și hore, de portul popular sau de sculptura în lemn, toate acestea fiind domenii ale artei populare românești, în acest context personalitatea artistica a Maestrului Gheorghe Zamfir nu mai are nevoie de nici o prezentare.

O viață de om dăruită muzicii universale, naiului, folclorului românesc, naturii și multor altor pasiuni ca scrisul și pictura, fac din Maestrul Gheorghe Zamfir unul dintre cei mai remarcabili artiști ai planetei. Nu cred că e cineva dintre noi care să nu fi ascultat cel puțin o dată sublima creație numită „The Lonely Sheperd”, probabil cea mai cunoscută piesă a lui Gheorghe Zamfir.

Zamfir +100, este un spectacol care se înscrie în seria de evenimente concert ale Asociației Culturale Spectaculis, în cadrul proiectului DESTINAȚIE ROMÂNIA, dedicat promovării imaginii României și a culturii românești prin muzică și interpretare, la cel mai înalt nivel.