Cindrelul - Junii SibiuluiAnsamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” a sustinut un spectacol în Landshut, Germania, luni, 3 octombrie 2016, de Ziua Națională a Germaniei.

Spectacolul a avut loc la Teatrului Zelt din Landshut și a fost urmărit de sute de germani, români si sasi din Landshut și împrejurimi, alături de oficialități: domnul Graff, vicepreședintele Bavariei de Sud, domnul Hans Rampf, primarul orașului Landshut, alți reprezentanți ai Primăriei Landshut și Werner Kloos, președintele  Asociaţiei Sașilor din Bavaria.

Impresionat de prestația artistică a Junilor Sibiului, domnul Hans Rampf a oferit ansamblului distincția Cununița prieteniei, și a felicitat-o pe Silvia Macrea, manager și coregraf al ansamblului, declarând: „Spectacolul Junilor Sibiului a fost un adevărat foc de artificii, atâta temperament nu s-a mai văzut în Landshut de mult timp”. Mulțumind pentru aprecieri, Silvia Macrea, managerul CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu, a declarat: „Ne-am bucurat că acum, de Ziua Germaniei, v-am putut aduce în dar ceea ce avem noi mai de preț: cântecele și jocurile populare, obiceiurile noastre. Reprezentăm România cu mult drag, reprezentăm Sibiul cu mândrie, mai ales că am venit în Landshut, oraș înfrățit, de care ne leagă o prietenie strânsă și colaborări extrem de reușite. Mulțumim din suflet familiei Wegmann, care s-a implicat cu atâta dăruire în organizarea spectacolelor din Bavaria.”

Sub conducerea Silvia Macrea, ansamblul a pregătit o adevărată călătorie muzical – coregrafică pe tot cuprinsul României, căci din program nu au lipsit obiceiurile Focul viu din Mărginimea Sibiului, Nunta de pe Valea Hârtibaciului și Culesul viei pe Valea Târnavelor, colajele de dansuri din Transilvania, Banat, Oltenia, Moldova, Oaș și piesele de virtuozitate instrumentală.

În urma succesului înregistrat aseară, Ansamblul Cindrelul – Junii Sibiului a fost invitat să revină anul viitor în Germania, la Landshuter Hochzeit / Nunta din Landshut, unul dintre cele mai mari festivaluri germane cu caracter istoric.