Festivalul Pe Deal la Teleormanel 2019Consiliul Judeţean Teleorman prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman organizează în perioada 24 – 26 septembrie 2019 pe Platoul din faţa Casei de Cultură Alexandria,  începând cu orele 19:00 Festivalul Pe Deal la Teleormănel.

Festivalul concurs-naţional de muzică populară organizat în Teleorman a ajuns la cea de a 50 a ediţie, o existenţă în slujba promovării muzicii populare româneşti autentice şi a interpreţilor talentaţi.

La concurs pot participa solişti vocali amatori din toată ţara, mesageri autentici ai zonelor pe care le reprezintă, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 ani. Câştigătorii Marelui Premiu al festivalului din ediţiile trecute nu mai pot concura, de asemenea nu pot concura participantii la trei ediţii anterioare. Fişele de înscriere în concurs, partiturile şi armonia pieselor pe care intenţionează să le prezinte în concurs vor fi trimise până la 1 septembrie 2019, pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, prin poştă, email cjcpctteleorman@yahoo.com, telefon 0751178335 și 0347804482 tel-fax, Iuliana Cîrnaru.

Concurenţii vor interpreta, atât la preselecţie cât şi în concurs, două piese muzicale:

  • una fără acompaniament (doina sau baladă),
  • una cu acompaniament.

Acompaniamentul concurenţilor va fi susţinut de Orchestra Ansamblului “Burnasul”, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, condusă de maestrul Adrian Grigoraş – dirijorul Orchestrei Radio România.

În cadrul acestei ediții, Radio România v-a oferii ca premiu, pentru autenticitatea repertoriului, o sesiune de înregistrări cu Orchestra Radio România.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Traditionale Teleorman asigură pentru festivalul Pe Deal la Teleormănel:

  • masa   pentru toţi participanţii la preselecţie,
  • cazarea şi masa concurenţilor şi laureaţilor (inclusiv pentru un însoțitor – în cazul minorilor),
  • condiţii pentru repetiţii,
  • premiile câştigătorilor,
  • toate celelalte plăţi aferente organizării şi desfăşurării festivalului.