Festivalul „Jocu’ de pe Campie” 2018Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Mociu organizează duminică, 02 septembrie 2018, la Mociu, un eveniment folcloric reprezentativ pentru Câmpia Transilvană, Festivalul „Jocul de pe Câmpie” – ediţia a XXIII – a.

Manifestarea va debuta la ora 13:00, cu o paradă a portului popular prin centrul comunei, urmând ca de la ora 13:30 să aibă loc deschiderea oficială.

Pe scenă, în cadrul unui spectacol folcloric, vor urca Formația de jocuri și obiceiuri tradiționale „Zorile” din Mociu, Ansamblul „Crăișorul” al Sindicatului Civitas din Cluj-Napoca, Ansamblul „Fiii Cămărașului” din Cămărașu, Ansamblul „Someșul Apahida” din Apahida, Ansamblul „Crăișorul Bonțida” din Bonțida, Ansamblul „Dor de pe Câmpie” din Silivașu de Câmpie, jud. Bistrița-Năsăud, Ansamblul „Doina Sărmașului” din Sărmașu, jud. Mureș, Formația de jocuri tradiționale din Frata, Ansamblul „Rapsodia Someșană” din Cluj-Napoca, Formația „Tranafirul de Căian” din Căianu, Formația de jocuri tradiționale din Suatu și altele.

În cadrul evenimentului vor evolua mai mulți soliști vocali, printre care: Grigore Sâmboan, Claudiu Ciotleuș, Diana Haja, Ana-Georgeta Balla, Dolfina Aștilean, Claudia Pavel, Dalia Moholea, Cecilia Șerban și Timea Soporan.

Formaţiile artistice invitate le vor oferi spectatorilor bogate şi variate jocuri populare reprezentative, ce vor ilustra unica şi inegalabila tradiţie din Câmpia Transilvaniei.

Festivalul, care are ca scop protejarea și a promovarea jocului tradițional din Câmpia Transilvaniei în rândul iubitorilor de folclor autentic, va fi prezentat de Grigore Sâmboan.