Festivalul Tinere Sperante - Gherla 2017Festivalul de folclor pentru copii Tinere Speranțe este organizat de Casa de Cultură Gherla, în data de 29 octombrie.

Festivalul aflat la a XIV – a ediție are ca scop descoperirea și promovarea tinerelor talente, punerea în valoare a cântecului popular autentic și introducerea acestuia în circuitul valorilor spirituale, prezentarea nealterată a frumuseții costumului popular din zona folclorică de proveniență.

La Festivalul Tinere Speranțe, ajuns la ediția a XIV-a, pot participa copii, soliști vocali și instrumentiști cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, iar repertoriul acestora nu va cuprinde tradiționala doină, ci interpretarea a două melodii , cu negative (sau acompaniament cu instrumente tradiționale), din zona folclorică pe care o reprezintă.

Premierea participanților se va face pe două grupe de vârstă: 6 – 9 ani și respectiv 10 – 14 ani. În plus se va acorda premiu pentru cel mai valoros costum popular, indiferent de vârstă, unu pentru fete și unu pentru băieți.

Pentru relații suplimentare:

  • Casa Municipală de Cultură Gherla : Tel. 0264 241566
  • Constantin Istici (inițiator, coordonator – proiect): Tel. 0740519471