Festivalul Ion Petreus Baia MareAnsamblul Folcloric Național Transilvania organizează în perioada 13-15 iunie 2017, a IX-a ediție a Festivalului concurs de muzică populară Ion Petreuș.

Înscrierile se pot face până în data 31 mai 2017, ora 10:00 în Baia Mare, Bl. Traian, Nr.8 sau online pe site-ul Ansamblultransilvania.ro, iar participanții vor trebui să fie îmbrăcați în costum popular tradițional, specific zonei pe care o reprezintă.

Acompaniamentul va fi asigurat de organizatori pentru cele două secțiuni din cadrul evenimentului: soliști și instrumentiști, cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani.

Ansamblul Folcloric Național Transilvania, cu sediul în Baia Mare, județul Maramureș, a luat ființă în anul 1959 ca parte integrantă în Ansamblul de Stat profesionist, iar din 1970 ca instituție cu personalitate juridică și program de activitate de sine stătător.

Ansamblul transilvan este tot mai des reprezentant al României în manifestările internaționale, expoziționale, culturale și artistice, ceea ce constituie un motiv de mândrie și certitudine a valorii ce o reprezintă.

Evenimentul cultural este un omagiu adus maestrului Ion Petreuș solist și interpret  excepțional, unul dintre cei doi componenți ai grupului Frații Petreuș exemplu pentru multe generaţii de interpreți care au fost încurajați să valorifice folclorul românesc și portul popular maramureșan.