Festivalul de Folclor pentru Tineri Interpreti “Dor de Cant Romanesc” 2018

În perioada 19-20 mai 2018, la Casa de cultură din comuna Cumpăna, județul Constanța, va avea loc cea de-a XIII-a ediție a Festivalului – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți “Dor de Cânt Românesc”.

Concursul se va desfășura în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, în ziua de 19 mai, începând cu ora 11:00, acesta fiind structurat în trei secțiuni pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani. A doua zi a manifestării va fi rezervată galei laureaților, festivităților de premiere, precum și recitalurilor.

S-au înscris peste 60 de concurenți din toată țara reprezentând județele: Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, București, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Dolj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava și Republica Moldova. În cadrul evenimentului nu vor lipsi nici dansurile populare reprezentate pe scena de către Ansamblul Folcloric “Româncuța” din Cumpăna.

Primăria și Consiliul Local Cumpăna, organizatorii evenimentului, au pregătit pentru spectactatorii festivalului și o serie de recitaluri ale unor artiști renumiți din muzica populară printre care-i amintim pe: Grigore Leșe, Mariana Man-Gheorghe, Ion Drăgan, Maria Tănase-Marin, Grigore Gherman, Polina Gheorghe, Adina Roșcași, Cătălin Doinaș, Elena Plătică.