Festivalul Baladele SiretuluiCasa de Cultură a municipiului Tecuci împreună cu Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos” Galați organizează în data de 12 mai 2017 a XX-a ediție a Festivalului interjudețean de interpretare a muzicii populare Baladele Șiretului.

Evenimentul are ca scop stimularea tinerilor interpreți vocali, depistarea si promovarea creațiilor folclorice și nu în ultimul rând contracararea tendințelor de alterare a folclorului muzical și al portului popular românesc.

La festivalul Baladele Șiretului pot participa copii și adolescenți, membri ai cercurilor artistice din palatele și cluburile copiilor, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani. Astfel concursul se va desfășura pe două categorii de vârstă:

  • Secțiunea 8 – 13 ani
  • Secțiunea 14 – 18 ani.

Repertoriul participanților trebuie să cuprindă o doină sau baladă și un cântec de joc (cu acompaniament). Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra „Doina Covurluiului” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galați.

Înscrierile la acest concurs se fac la Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300, tel/fax 0236 820449.

Concurenții vor trimite prin poștă sau e-mail fişa de înscriere, o copie după actul de naştere, partitura muzicală pentru cântecul de joc, înregistrarea audio (CD – mp3) cu baladă sau doină propusă pentru concurs, o fotografie (10/15) în costum popular, până la data de 25 aprilie 2017.

Preselecția va avea loc între 26 – 27 aprilie 2017 pe baza materialelor audio trimise.

Rezultatul preselecției va fi afișat pe pagina Cultura Tecuci începând cu data de 28 aprilie 2017.