Cantec drag din plai Strabun! 2018

ANCCSR – Filiala Casa de Cultură Vaslui, cu sprijinul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, organizează în perioada 27 – 28 aprilie 2018, a XV-a ediție a Festivalului Cântec drag din plai Străbun!.

Festivalul Național “Cântec drag din plai străbun” își propune să ofere un cadru de afirmare iubitorilor muzicii populare românești.

Acesta se adresează solistilor vocali și instrumentiști, grupurilor vocal-instrumentale și

 

coregrafice, care se apropie cu dragoste și respect de cântecele și dansurile tradiționale românești din fiecare zona folclorică.

Concurenții vor evolua în cadrul a cinci secțiuni după cum urmează:

 1. Soliști vocali
 • grupa de vârstă  – până la 11  ani
 • grupa de vârstă  – 12 – 17  ani
 • grupa de vârstă  – 18 – 30 ani
 1. Soliști instrumentiști
 • grupa de vârstă  – până la 11  ani
 • grupa de vârstă  – 12 – 17  ani
 • grupa de vârstă  – 18 – 30 ani
 1. Grupuri vocale
 2. Ansambluri folclorice (orchestră + soliști +dansuri).
 3. Formații de dansuri populare.

Soliștii vocali și instrumentiști, vor interpreta o melodie de muzică populară românească,  reprezentativă pentru zona folclorică respectivă. Categoriile solisti vocali 12 – 17 ani și 18-30 ani, vor interpreta și un fragment dintr-o doină sau o baladă.

Acompaniamentul interpreților va fi asigurat de orchestra profesionistă de muzică populară “Rapsodia Vasluiului” a Primăriei municipiului Vaslui, dirijată de maestrul Cristian Năstase.

Evenimentul va avea loc în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, iar intrarea este liberă.

Informații suplimentare se pot obține la Casa de Cultură Vaslui, telefon 0235.311.851, (persoană de contact d-na Viorica Sandu), e-mail: cantecdragdinplaistrabun@yahoo.com sau de la compozitorul Dumitru Jijie, – Directorul artistic al Festivalului, la telefon: 0744.704.568.