Satul românesc în zi de sărbătoareCentrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj în parteneriat cu Muzeul Olteniei organizează la Craiova în cadrul celei de-a XXI-a ediție a Zilelor Craiovei, evenimentul intitulat „Satul românesc în zi de sărbătoare”.

Sunteți invitați la o expoziție-concurs de pictură, muzică și poezie, precum și la spectacolele folclorice ce vor avea loc în zilele de 29, 30 și 31 mai, între orele 16:00-18:00, pe esplanada Casei Băniei.

Luni, 29 mai, vor evolua Ansamblurile folclorice „Rozele Calafatului” din Calafat și „Hora Desnățuiului” din Bârca. Marți, 30 mai sunt invitați grupurile folclorice „Bârsăncuța” de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” din Craiova, „Oltenașii” din Scăești, „Mlădițele” de la Școala Gimnazială din Coțofenii din Dos și „Bobocica” din Băilești, iar miercuri, 31 mai, pe scenă se vor afla Fanfara „Trâmbițașii Domnului” de la Desa și Ansamblul folcloric „Izvorașul” din Bratovoești.

Tot miercuri, dar de la ora 12.00, la Galeriile „Cromatic” ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj vor avea loc expoziția-concurs de pictură, recitare de poezie și audiții muzicale „Tradiție și culoare”, organizate împreună cu Școlile cu clasele I-VIII „Ion Creangă” și „Sfântul Dumitru”.

În Duminica Rusaliilor, de la ora 10:00, sunteți așteptați în Piața „Mihai Viteazul”, la „Alaiul Călușului Oltenesc” – ediția a XIX-a.