Alba Iulia - Festivități de 1 DecembrieDacă anul trecut au participat la festivitățile de 1 decembrie din Alba Iulia peste 25.000 de persoane, anul acestă sunt așteptați peste 30.000 de oaspeți în capitala unirii.

Cu ocazia aniversării a 98 de ani de la Marea Unire, Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba a pregătit un o serie de evenimente pentru românilor sosiţi aici din toate colţurile ţării.

Ziua va începe la ora 9:00 cu o ceremonie militară de depunere de coroane, urmată de primirea soliilor din Cetățile de Scaun. La ora 12:00 va fi Te Deum la Catedrala Ortodoxă, apoi veți putea asista la Parada militară.

În jurul orei 13:00 oaspeții sunt poftiți la masă, vor fi în jur de  8.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, pregătite după o reţetă culeasă din bucătăria veche ţărănească, sub genericul Mare Unire a bucătarilor.

Cânt şi suflet românesc – spectacolul de muzică populară, va începe la ora 15:00, spectacol în care-i veți putea asculta interpreții de folclor: Aneta Stan, Niculina Stoican, Sava Negrean Brudaşcu, Ioana Ardelean, Cornel Borza, AMariana Anghel, Tudor şi Nicolae Furdui Iancu şi Crai Nou, Ioan Bocşa şi Dumitru Fărcaş, Muguri de Tezaul şi Leontina Fărcaş, și mulți alții.

La spectacolul Cânt şi suflet românesc vor mai participa AnsamblurileȘ

  • Mureşul din Târgu Mureş,
  • Augustin Bena al judeţului Alba,
  • Ştefan Vodă din Republica Moldova,
  • Doina Aiudului.

Festivitățiile vor fi închise de un spectaculos foc de artificii, spectacolul Emotion România include diferite proiecţii 3D realizate cu ajutorul articolelor pirotehnice, printre acestea fiind şi inimi în culorile naţionale: roşu, galben şi albastru.