Zilele Cetatii DabacaCJCPCT Cluj în parteneriat cu Primăria Comunei Dăbâca, invită publicul iubitor de folclor la evenimentul cultural-artistic Zilele Cetății Dăbâca.

Manifestarea va avea loc duminică, 09 septembrie 2018, în localitatea Luna de Jos, ce aparține comunei Dăbâca și este dedicată Centenarului Marii Uniri.

Această comună adăposteşte fosta cetate regală și reședința comitatului Dăbâca, un loc de o semnificaţie istorică aparte pentru Transilvania.

După slujba religioasă, oficiată dimineața în biserica ortodoxă Sfinții Mihail și Gavril din Luna de Jos, la ora 15:00 va fi deschiderea oficială a evenimentului, când vor fi acordate diplome pentru cuplurile din localitate, care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Apoi, în curtea școlii, cei prezenți se vor putea bucura de un Florian Roșan, Amalia Chiper Iurian, Flavius Pop și Alin Perșa, acompaniați de un grup instrumental, din cadrul Orchestrei Cununa Transilvană a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

De asemenea, vor evolua și membrii grupului tradițional al Zegrenilor din Ceaba și ai Ansamblului folcloric Muguri de Așchileu.

Evenimentul va fi prezentat de Maria Golban Șomlea.