Târgul “Haina Țărănească” la MNTRMuzeul Național al Țăranului Român sărbătorește în perioada 23-25 iunie, Sânzienele și Ziua Universală a Iei, aducând bucureștenilor și nu numai târgul de vară “Haina Țărănească”.

30 de meșteri populari, artiști și colecționari din toată țara vă așteaptă de la ora 10:00 până la ora 18:00 pentru a admira cămăși femeiești și bărbătești, poale, catrințe, fote, vâlnice, ii brodate sau pictate, marame țesute din borangic, costume întregi vechi și noi, cordoane și podoabe. Prețul biletului este de 2 lei, dar vă veți putea târgui pentru plante de leac și bucate proaspete: prăjituri de casă, patiserie, miere sau turtă dulce.

Târgul “Haina Țărănească” este, de asemenea, un prilej de a aminti publicului că, în această lună, Muzeul Țăranului a lansat expoziția virtuală omonimă în cadrul proiectului „We wear culture” inițiat de Google.

„We wear culture” este cea mai mare expoziţie virtuală dedicată modei şi stilului, care reuneşte 3000 de ani de cultură vestimentară, proiectul fiind rezultatul colaborării cu peste 180 de instituţii de cultură din lume. Expoziţia virtuală cuprinde 27 de artefacte vestimentare, care se adaugă colecţiilor Muzeului Țăranului Român deja existente pe platforma Google Arts & Culture și sunt însoţite de o coloană sonoră din colecţia „Ethnophonie” a Muzeului Naţional al Ţăranului Român: doine, hore, învârtite, brâuri.