Spectacol - De la Frasinet la valeCentrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor prof. Ovidiu Barteș, invită publicul iubitor de folclor la spectacolul de folclor „De la Frăsinet la vale”.

Nume sonore ale cântecului popular, alături de tineri interpreți, vor urca pe scena Casei de Cultură a Studenților, joi, 25 mai, de la ora 18:00. Vor încânta publicul: Veta Biriș, Dumitru Fărcaș, Sava Negrean Brudașcu, Maria Marcu, Mariana Deac, Ionuț Fulea, Anghelina Timiș Lungu, Alexandru Pugna, Cornelia Ardelean Archiudean, Amalia Codorean Chindriș, Domnica Dologa, Elena Evsei Ruiu, Ilie Medrea, Ioan Dordoi, Marinela Zegrean Istici, Felix Gălan, Oana Carmen Bozga, Raul Oltean, Florina Trif, Ilinca Bălaș și Dragoș Câmpean.

Acompaniamentul va fi asigurat cu profesionalism de Orchestra „Cununa Transilvană” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, sub conducerea muzicală a profesorului Ovidiu Barteș. De asemenea, Orchestra va prezenta publicului mai multe momente instrumentale de excepție.

În spectacol va evolua și Ansamblul Folcloric Studențesc „Tradiții”, coregrafi prof. Camelia și Ioan Motoc.

Prezentarea spectacolului va fi făcută de profesorul Victor Bercea.

Evenimentul este dedicat interpretei de muzică populară Maria Golban Șomlea, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate artistică. Cu acest prilej, de la ora 17:00, în foaierul Casei de Cultură a Studenților, va avea loc lansarea cărții biografice „Maria Golban Șomlea. Folclor Nepieritor”, autor Florin-Vasile Șomlea, volum apărut recent la Editura Libris Editorial Brașov.

Intrarea la spectacol se face pe bază de invitații. Acestea se pot obține în mod gratuit de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Calea Dorobanților 104 (clădirea Bibliotecii Județene Octavian Goga, etaj 6). Informații la telefon 0264 597 781.