Expozitia Iubind traditiile, cladim viitorulMuzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Școala Gimnazială Specială – Centru de Resurse și Documentare privind Educația Integrată/Incluzivă, instituție de învățământ spacial, vă invită miercuri, 22 mai 2019, ora 10, la vernisajul expoziției “Iubind tradițiile, clădim viitorul”.

Expoziția cuprinde lucrări unicat, realizate manual de către elevii claselor I-VIII, pe suport de sticlă (icoane, obiecte decorative), mătase (pictură în tehnica batik), vegetal (împletituri din pănuși sau diverse fibre vegetale), ceramic (modelarea unor obiecte decorative), hârtie (lucrări de pictură), măști tradționale și podoabe din mărgele.

De asemenea, vor fi expuse lucrările elevilor participanți la concursul “Mărgeluțele vesele” (concurs de podoabe din materiale reciclabile) din cadrul proiectului regional “Reciclăm și natura o salvăm”, cuprins în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene. Aflat la cea de a V-a ediție, concursul reunește lucrările a peste 200 de copii de la școlile și grădinițele din județul Cluj, dar și din țară.

Prin acest eveniment se dorește promovarea talentului și creativității copiilor cu nevoi speciale în societate, cultivarea sentimentului de identitate și apartenență a acestora la viața comunității și totodată perpetuarea tradițiilor românești.

Expoziţia va avea loc la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).

Vă așteptăm!