Calatori in tara vinului„Călători în Ţara Vinului” este prima expoziţie documentară a CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu care dezvoltă pe panouri de mari dimensiuni informații scriptice și reproduceri foto; de asemenea, este prima expoziție a instituției care utilizează tehnologia codurilor QR şi a dispozitivelor de tip smartphone, pentru a asigura accesul la detalii ştiinţifice, precum şi la explicaţii în limba engleză.

Expoziția va fi deschisă timp de trei săptămâni, în perioada 2-20 noiembrie 2016, zilnic între orele 10.00 – 18.00, în holul central al Cercului Militar din Sibiu. Demersul este menit să sensibilizeze localnicii și turiștii cu privire la specificul cultural și viticol al zonei Valea Târnavelor, cândva faimoasa Ţară a Vinului.

Cele opt panouri expoziționale aduc în prim-plan informații de cultură și civilizație tradițională, alături de imagini sugestive pentru tematica abordată: viticultura tradiţională şi influenţa ei în obiceiurile de pe Valea Târnavelor, în arta tradiţională, în heraldica locală, în arhitectura religioasă şi laică. Obiecte tridimensionale (piese de port popular, obiecte de uz casnic) completează expoziția, asigurând astfel o experiență educativă, directă pentru vizitatori.

La baza conceptului ştiinţific al expoziţiei stau cercetările în teren efectuate de echipa de proiect în localităţi din arealul sibian al Văii Târnavelor. Astfel, sunt valorificate, în premieră, informaţii obţinute în timpul interviurilor de profil, precum şi fotografii vechi, de arhivă, sau imagini recente surprinse la diferite obiceiuri ori în timpul interviurilor.

Pagina de facebook a evenimentului.