mos craciun vine la excelsiorParcul Bazilescu găzduiește cea de-a doua ediție a Festivalului „Moș Crăciun vine la EXCELSIOR”, organizat în perioada 14 – 22 decembrie de Teatrul Excelsior cu sprijinul Primăriei Municipiului București. Spectatori de toate vârstele vor fi așteptați zilnic, între orele 17:00 și 21:00, la evenimente dintre cele mai atractive. În parc, în fața Teatrului de Vară, va fi amplasată o scenă.

Prima ediție a avut loc anul trecut, în aceeași perioadă, în Parcul Carol, succesul la public fiind mare. Dar în Parcul Bazilescu, Teatrul Excelsior a organizat în vara anului 2016 un alt festival: „Vacanță de vară cu EXCELSIOR”, iar acum „Moș Crăciun vine la EXCELSIOR”. E un loc minunat cu un public minunat!

Acest festival de obiceiuri și datini este axat pe spectacole de teatru, concerte de colinde, recitaluri ale unor cântăreți cunoscuți, dar și pe ateliere creative de joacă pentru copii coordonate de actori și animatori, sau pe diverse concursuri. Ținând cont de publicul variat care vine în parc, au fost invitați mai mulți interpreți, printre care Narcisa Suciu, Mihai Constantinescu, Irina Loghin, Fuego. Vor cânta colinde corurile Cantus Mundi. Unele ansambluri folclorice, incluse în program, vor aduce în fața publicului datini din diferite zone ale țării, mai puțin cunoscute în marile orașe. Printre grupurile care vor aminti de tradițiile uitate sau neștiute sunt: grupul „Teleormanul” cu Florin Vasilică, ansamblul folcloric „Doinița”, ansamblul „Busuiocul” sau ansamblul folcloric „Doina” al Casei de Cultură a Studenților București.

Prin „Moș Crăciun vine la EXCELSIOR”, organizatorii și-au propus dezvoltarea unui program stradal de amploare, dedicat în primul rând  copiilor și tinerilor, care au astfel șansa de a se apropia de fascinanta lume a spectacolului, intrând și în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

Copii, părinți, bunici, vă așteptăm la Festivalul „Moș Crăciun vine la EXCELSIOR”! În Parcul Bazilescu!

Sursă: Teatru Excelsior