Dragoș Vodă în Ținutul ZimbruluiPrimăria Orașului Tîrgu Neamț, Casa Culturii ”Ion Creangă” și Asociația ”Ansamblul Ozana”, organizează în data de 24 iunie 2017, prima ediție a Festivalului de muzică populară ”Dragoș Vodă în Ținutul Zimbrului”, manifestare ce își propune să ofere șansa de afirmare iubitorilor de muzică populară, să stimuleze cercetarea folclorului autentic zonal, păstrarea și valorificarea tradițiilor muzicale ale folclorului românesc.

Evenimentul are ca scop conștientizarea de către tineri a faptului că muzica tradițională, reprezintă o valoare identitară importantă ce formează un patrimoniu al țării și care la rândul său trebuie conservat. Totodată, se dorește ca interesul culegerii și interpretării muzicii populare, să fie prezent astăzi în rândul tinerilor interpreți.

Festivalul de muzică populară ”Dragoș Vodă în Ținutul Zimbrului” se desfășoară pe două secțiuni:

  1. Secțiunea ”Muzică tradițională românească” în cadrul căreia participanții vor prezenta două piese:
  • O doină sau o baladă, prezentate și interpretate acapella.
  • Interpretarea unui cântec propriu-zis adecvat zonei din care provin
  1. Secțiunea ”Instrumente populare” (vioară, acordeon, ţambal, clarinet, trompetă, fluier, cobză, nai), în cadrul căreia, participanții vor prezenta două piese din folclorul românesc diferite ca gen, caracter şi stil:
  • Doină sau piesă de factură lirică
  • Piesă de virtuozitate

Pentru a participa la festivalul ”Dragoș Vodă în Ținutul Zimbrului”, doritorii trebuie să îndeplinească mai multe condiții:

  • Vârsta concurenților să fie cuprinsă între 14 și 20 de ani
  • Repertoriul constă în melodii alese din zona de proveniență a concurentului (melodie personală sau a unui solist consacrat al zonei sale)
  • Timp acordat fiecarui interpret este de 5 minute
  • Acompaniamentul soliștilor se face pe suport digital.

Juriul festivalului este alcătuit din personalități ale folcloristicii moldave și specialiști de prestigiu ai instituțiilor de profil din județul Neamț.

Soliștii care doresc să se înscrie în festival, vor completa fișa de înscriere până la data de 10 iunie 2017 și o vor expedia la adresa de e-mail: asociatiaansamblulozana@gmail.com, iar taxa de înscriere (100 lei) se va depune până la aceeași dată în contul: RO40BTRLRONCRT0256041301 – Asociația ”Ansamblul Ozana”.

Festivalul se va desfășura în Casa Culturii ”Ion Creangă” din Tîrgu Neamț.

Informații suplimentare se pot obține la:

Telefon: 0749455577 Ionela Brănișteanu

E-mail: asociatiaansamblulozana@gmail.com