Măsura laptelui - Ziua gospodarului sângeorzanPrimăria oraşului – staţiune Sângeorz – Băi şi Asociaţiile crescătorilor de ovine şi taurine organizează duminică, 14 mai, în satul Cormaia Măsura laptelui – Ziua gospodarului sângeorzan.

Cei prezenţi în Lunca lui Ianăş din satul Cormaia vor fi provocaţi la o serie de concursuri cum ar fi cel de muls animalele, cel mai bun caş, cele mai frumoase exmplare de animale, de asemenea un concurs de tras buşteni cu caii și cel mai priceput drujbist.

Va fi amenajat şi un târg cu produse utile crescătorilor de animale, meşteşugari populari vor fi prezenţi dar se vor face şi degustări de produse tradiţionale de origine animală pregătite la faţa locului.

Printre toate acestea începând cu ora 15:00 îşi va face loc şi muzica populară de cea mai bună calitate, într-un spectacol folcloric ce îi are printre invitaţi pe Alina Ceuca, Marcel Avram, Lucreția Pomohaci și respectiv Ansamblurile “Păuniţa” din Sângeorz – Băi, “Balada” din Bistrița.

Spectacolul se va încheia cu Ansamblul Artistic Profesionist “Mureşul” din Târgu – Mureş și un recital în interpretarea lui Cristian Pomohaci.

Autor: Viorel Grosu