Festivalul Doina Baraganului 2021Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, în parteneriat cu TVR va desfășura, în perioada 15-16 septembrie 2021, la Slobozia, cea de-a V-a ediție a Festivalului național de folclor “Doina Bărăganului”.

Acest eveniment artistic deosebit de important pentru viața culturală a județului Ialomița are drept scop descoperirea și promovarea celor mai valoroși interpreți de muzică populară, stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice, valorificarea comorilor cântecului și portului popular românesc și introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.

Programul ediției din acest an a festivalului este următorul:

Miercuri, 15 septembrie 2021, ora 18:30

• Concurs soliști vocali
• Recitaluri:
Ansamblul folcloric “Doina Bărăganului” cu soliștii Ionuț Cocoș, Nicoleta Rădinciuc Vlad, Daniel Trifu. Invitat special: Gelu Voicu.

Joi, 16 septembrie 2021 ora 18:30
• Gala laureaților
• Recitaluri:
Ansamblul folcloric “Doina Bărăganului”. Invitați speciali: Nicolae Rotaru și Margareta Clipa.
Acompaniază orchestra “Doina Bărăganului”. Conducerea muzicală: Mihai Albeșteanu.
Coregrafia: Nicușor Iancu.

Spectacolele vor avea loc la Casa Municipala de Cultură Slobozia. Accesul se va face cu respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului Covid-19.

Invitații pentru acces in sala se vor gasi la Sediul Cjcpct Ialomița si la Sala Casei Municipale de Cultura (Galax) începând cu luni 13 septembtie ora 10:00.