Ansamblul Folcloric MaraAnul acesta s-au împlinit cinci decenii de la înființarea primei formații de cântece și dansuri populare a Casei de Cultură din Sighetu Marmației, 48 de ani de la constituirea ca Ansamblu folcloric MARA și patru decenii de la câștigarea Discului de Aur și a Colierului de Argint de la Dijon-Franța.

Cu această ocazie, pe data de 17 și 18 noiembrie vor avea loc diferite manifestări în Sighetu Marmației, care să marcheze aceste evenimente.
PROGRAM:

17 noiembrie 2016, ora 14:00

Simpozion și întâlnire festivă:

Valorificarea scenică a folclorului maramureșean – contribuția Ansamblului MARA la păstrarea și transmiterea valorilor artistice din creația populară prin cântec, dans și costum popular.

Înmânarea diplomelor de recunoștință din Partea Consiliului Local și al Primăriei Sighetu Marmației, membrilor Ansamblului Mara care au participat la câștigarea Discului de aur și Colierului de argint de la Dijon – Franța și celor care au pus bazele ansamblului folcloric al Casei de Cultură Sighetu Marmației.

18 noiembrie 2016, ora 17:00

În Sala de spectacole de la Palatul Cultural Sighetu Marmației va avea loc spectacolul de gală Spectacolul generațiilor: dansuri și cântece populare.

Ora 20:00 CURTEA VECHE

-Înmânarea diplomelor pentru dansatorii și soliștii din generațiile de după anul 1989.