Petre Săbădeanu Festival internationalUniunea Mondială de Folclor și Fundația Culturală Șoptărean în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș organizează în perioada 19-20 noiembrie 2017, cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Interpretare a Cântecului Popular Petre Săbădeanu.

Festivalul Petre Săbădeanu va avea loc în Sala de Spectacole a Palatului Culturii din Târgul Mureș, ediția din acest an aducând ca noutate caracterul internațional, un eveniment de la care nu vor lipsi soliști de marcă din lumea muzicii populare internaționale.

Fiecare concurent participat la festival va interpreta două cântece: o doină sau o baladă și un cântec ritmat.

Acompaniamentul este asigurat de orchestra populară a Casei Municipale de Cultură Eugen Nicoară din Reghin.

Pe 19 noiembrie, începând cu ora 15:00 va avea loc concursul ce va fi urmat de recitalurile invitaților speciali, iar pe data de 20 noiembrie de la ora 18:00 veți putea asista la Gala Laureaților urmată de un spectacol cu invitați speciali.

Prima ediție a adus în fața publicului tineri și foarte tineri interpreți, cu vârsta între 16-30 de ani. 19 soliști, din 6 județe în faza finală, au urcat pe scena evenimentului etalându-și cele mai frumoase costume populare.

Oana Vințel, de 16 ani, din județul Alba,a fost câștigătoarea trofeului de anul trecut, reprezentând zona poalelor munților Apuseni, din localitatea Poșaga.

Festivalul Internațional de Interpretare a Cântecului Popular Petre Săbădeanu este deschis interpreților de muzică populară, cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani, care dovedesc calități interpretative deosebite, cât și respect față de portul popular tradițional.