Festivalul Maria Tanase 2021Festivalul Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc Maria Tănase va fi organizat ca în fiecare an de Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, ediția din acest an având loc în perioada 06 – 10 septembrie 2021 la Teatrul Național Marin Sorescu – Craiova.

Concursul este deschis artiștilor amatori, soliști vocali și instrumentiști, din țară și străinătate, interpreți ai cântecului popular românesc, cu vârste între 16 și 35 de ani.

Concurenții care au câștigat Marele Premiu sau Trofeul Festivalului nu mai au voie sa participe în concurs, câștigatorii altor premii pot concura cu condiția să nu fi participat la mai mult de două ediții.

Concurentii vor interpreta două piese muzicale, cu și fără acompaniament. La cererea juriului, pentru o mai buna evaluare, concurenții trebuie să aibă pregătite încă cinci piese din repertoriul unor interpreți consacrati din zona folclorică a concurentului. Fiecare concurent va avea un timp maxim de 10 minute pentru cele doua piese muzicale inițiale.

Pentru asigurarea unei participări valoroase în concurs, în ziua de 06 septembrie 2021, începând cu ora 10:00, la Teatrul Marin Sorescu, va avea loc preselecția națională a festivalului Maria Tănase. Neprezentarea atrage după sine eliminarea din concurs.

Organizatorii vor suporta cheltuielile de cazare pentru toti concurenții (și însoțitor în cazul minorilor, persoane cu dizabilități) pe perioada preselecției (06 – 07 septembrie). Concurenții admiși la preselecție vor avea de asemenea cazarea asigurată de organizatori și pentru perioada 08 – 10 septembrie.

Se vor acorda următoarele premii:

  • Marele Premiu – Maria Tănase – 2000 Euro
  • Premiul I (solist vocal respectiv solist instrumentist) – 1000 Euro
  • Premiul II (solist vocal respectiv solist instrumentist) – 750 Euro
  • Premiul III (solist vocal respectiv solist instrumentist) – 500 Euro
  • Patru premii speciale a 250 Euro fiecare
  • Premium de popularitate, nominalizat de public, 250 Euro

Fișele de înscriere în concurs pot fi trimise prin poștă pe adresa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Str. Alexandru Macedonski, Nr. 28, Cod 200383, Craiova, Jud. Dolj, prin fax la numerele 0351/176984 – 0351/1766985 sau via mail la adresa ccpdolj@yahoo.com – până la data de 01.09.2021.

Fișele vor fi însoțite de o fotografie a interpretului, în costum tradițional, copie a actului de identitate, și de partiturile muzicale ale pieselor ce urmează să fie interpretate în concurs.

Foto Credit: Florin Chirea