Festivalul Maria Tanase - Craiova 2017Tradiția organizării la Craiova a unui festival al muzicii populare românești, inițiat în anul 1969 și ajuns acum la cea de-a XXIV-a ediție, este expresia împlinirii unei datorii sacre pentru valorificarea unui gen artistic peren, păstrat la loc de cinste în cultura și sufletul tuturor românilor.

Evenimentul va avea loc în perioada 13 – 17 noiembrie, fiind organizat de Consiliu județean Dolj și Centru județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Dolj. Concertul de gală al laureaților va avea loc în ziua de vineri, 17 noiembrie 2017.

Cetatea Băniei, a înțeles să “nască” și să “crească” ceea ce a devenit ulterior marcă de identitate a locului – un festival național dedicat Marii Doamne a cântecului popular românesc, Maria Tănase.

Festivalul național al tinerilor interpreți Maria Tănase se adresează artiștilor amatori, soliști vocali și instrumentiști – ce nu sunt angajați ai unui ansamblu artistic profesionist – având vârsta între 16 și 35 de ani.

Participanții admiși vor trebui să interpreteze două piese muzicale, una fără acompaniament (doină sau baladă) și una cu acompaniament orchestral, din zona folclorică pe care o reprezintă.

Fișele de înscriere în concurs pot fi trimise prin poștă pe adresa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, str. Alexandru Macedonski nr. 28, CP 200383, Craiova/Dolj, prin fax la numărul de telefon/fax 0351/176984; 0351/176985 sau prin e-mail la adresa ccpdolj@yahoo.com – până la data de 10 noiembrie 2017.

În cadrul Festivalului Maria Tănase, pe lângă premiile din concurs, se mai acordă și premii speciale astfel: un premiu special pentru tinerețe, un premiu special pentru frumusețea, autenticitatea și arhaicitatea costumului tradițional, un premiu special acordat de C.J.C.P.C.T. Dolj pentru autenticitate, interpretare și ținută scenică.