Targul 100 de Traditii Romanesti 2020În perioada 10 – 12 iulie 2020 Fundația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Traditii Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3.

Intrarea la târgul de Traditii Românești este liberă! Accesul se face prin strada Monetăriei, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.

Păstrând spiritul autentic al sărbătorilor populare româneşti, meşterii prezenţi îi aşteaptă pe bucureşteni cu sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere: ii şi chimire din piele naturală ornate cu motive populare, ţesături şi straie ţărăneşti, zgărdane şi cingători cusute cu mărgele, covoare ţesute la război, icoane pictate pe sticlă și pe lemn, vase din lut sau din alamă, pentru gospodărie.

Avem bucuria ca la această ediție a Târgului de Traditii Românești să ne fie alături în cele trei zile de târg pe vestitul meșter olar Ion Retezeanu, din Găleșoaia județul Gorj.

Acesta va face demonstrații la roata olarului și va povesti celor interesați câteva din tainele vechiului meșteșug.

Cei care sunt în căutarea unui cadou deosebit pentru cei dragi au ocazia să aleagă obiecte unicat şi de la artizanii veniţi la târg cu vestimentaţie pictată manual, bijuterii din argint, bluze imprimate cu motive populare, uleiuri și crème din lavandă, tablouri și cărți legate în piele naturală.

Aici se pot târgui de la producători dulcețuri de trandafiri și sucuri de cătină, palincă şi diverse soiuri de miere, prăjituri de casă, suberek, fructe şi legume de sezon.

Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.

Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite, iar berea artizanală rece și sucurile de fructe proaspăt stoarse va stinge setea zilelor calde ale lunii lui Cuptor.

Meniul bucătarilor este pentru toate gusturile: pastramă de berbecuț ținută în baiț, sărmăluțe și frigărui, cartofi țărănești făcuți pe plită.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

Program: zilnic între orele 10:00-19:00
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com