În perioada 16 – 30 iunie 2017, are loc în orașul Primorsko, Bulgaria, Festivalul internațional de Folclor pentru tineri Primorsko, festival ajuns la ediția a XV-a.

Primorsko este mai sudică stațiune din Bulgaria de pe coasta Marii Negre, iar festivalul este organizat de Primăria Primorsko, Municipalitatea Kiten, Fundația Europa și Medinex Company.

Ansambluri instrumentale, de dans și cântec cu membrii de până la 30 de ani sunt invitați să participe la Festival.

Fiecare grup participant primește o Diploma de Onoare a Festivalului, suveniruri valoroase și un cadou, caseta video cu filmul despre evenimentele festivalului. Activitățile Festivalului sunt prezentate în emisiunile bulgare naționale și regionale de televiziune și posturi de radio, ziare și reviste din Bulgaria.

Festivalul Primorsko nu are caracter de concurs, scopul acestuia fiind cunoașterea artei, culturii, a obiceiurilor populare din țările participante.

Condiții de participare:

  • grupurile participante trebuie să pregătească un program artistic de 10 – 15 minute
  • acompaniamentul muzical al grupului participant este de preferat să fie făcut de o orchestră
  • vârsta maximă permisă este de 30 de ani.

Prețul pe cae trebuie să îl plătească un participant este de 160 euro și include:

  • cazare într-un complex de hoteluri în Primorsko, situat la 150 m de plajă, ce oferă camera cu 3 – 4 camere, toaletă în cameră și apa caldă non-stop;
  • 7 nopți cu pensiune completă (mic dejun, prânz și cină);
  • pază și salvamar la piscine;
  • acces gratuit la piscine și șezlonguri;
  • un conducător de grup pentru minim 15 persoane.

Detalii complete privind condițiile de cazare se găsesc pe site-ul organizatorului: Festival Primorsko

ansamblul folcloric salba prahoveiPână în prezent, România a fost reprezentată de Ansamblul Folcloric “Măgura Sieului” din Bistrița în anul 2008, de Grupul de Dansuri “The little Spring” din Cluj-Napoca în 2010 și respectiv Ansamblul Folcloric “Salba Prahovei” din Plopeni, Prahova, prezentă la edițiile din 2013 și respectiv 2016.