Festivalul de Muzica Populara - Flori in Tara Barsei 2018Central Cultural „Reduța” cu sprijinul Consiliului Județean Brașov organizează în perioada 24-25 martie 2018, Festivalul „Flori în Țara Bârsei“, deschis tinerilor interpreți de muzică populară din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 16-25 de ani, având ca scop descoperirea și lansarea de noi și valoroase talente interpretative.

Participantii vor prezenta în concurs două piese: o doină, baladă sau cântec doinit fără acompaniament și o piesă cu acompaniament orchestral. Timpul maxim alocat fiecărui concurent este de 10 minute, depășirea timpului de concurs atrăgând după sine descalificarea concurentului.

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a 2 zile: sâmbătă, 24 martie, ora 18:00 – Spectacolul Concurs şi duminică, 25 martie, ora 13:00 – Gala Laureaţilor. Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de Orchestra „Plaiuri Transilvane”.

Clasificarea interpretilor se va face ținându-se seama de autenticitatea și valoarea artistică a repertoriului, calitatea interpretării, ținuta scenică și costumul popular.

În cadrul Galei Laureţilor, Matilda Pascal Cojocăriţa va susţine un recital extraordinar, alături solista de muzică populară din zona Olteniei, Loredana Streche, Ionuţ Cocoş (câştigătorul ediţiei de anul trecut) şi soliştii Claudia Miriţescu, Cornelia Radocea şi Vlad Postolea din judeţul Braşov.

În cadrul Festivalui Concurs, intrarea este liberă, iar pentru Gala Laureaților prețul unui bilet este de 5 Ron, bilet care se poate achiziționa în ziua evenimentului de la casa de bilete a Centrului Cultural „Reduta”.

Înscrierile se pot face până la data de 9 martie 2018, pe adresa de mail cjcpctbv@yahoo.com sau prin fax: +40.268.475-239. Fișa de înscriere se poate descărca de aici.