Sofia Vicoveanca - 60 de ani de Cantec„Munca aduce foarte multă bucurie, nimic nu-ți pică din cer, nimeni nu-ți dă.

Dacă nu muncești, nu ai! (…) Nu m-am gândit niciodată să fiu solistă, dar la examenul pentru început de stagiune eu am cântat un cântec popular.

Juriul a decis că-i musai să cânt de-atunci încolo muzică populară.

Am continuat să cant și în cor o vreme, în pauzele din spectacol; schimbam repede-repede rochia lungă de coristă cu costumul popular și țusti în scenă.

Cu timpul, mi-am învins emoțiile, mi-am făcut un repertoriu propriu (eu nu am cântat niciodată cântecele altor interpreți), a fost norocul meu că am și venit dintr-o zonă foarte bogată în folclor și am avut ce culege de la bătrânii și de la lăutarii din sat. ” Sofia Vicoveanca

Acestea sunt vorbele marii noastre artiste Sofia Vicoveanca.

După o copilărie plină de greutăți, în care și-a găsit refugiul în cântec, talentul său a promovat-o în linia întâi a muzicii populare românești.

Sofia Vicoveanca nu este numai o cântăreață de renume mondial ci și o scriitoare foarte talentată. Stăpânește meșteșugul vorbelor și știe cum să transmită prin cuvinte frumusețea sufletului său.

Miercuri 30 ianuarie 2019, începând cu orele 15:00 va avea loc la Muzeul Bucovinei, lansarea cărții sale, Sofia Vicoveanca – 60 de ani de cântec.

Manifestarea cultural-artistica este organizată de Consiliul Județean Suceava și este prima dintre cele ale românilor de pretudindeni pentru anul 2019.

Iubitorii de folclor sunt așteptați să se lase încântați de sensibilitatea Sofiei Vicoveanca și de minunația repertoriului său.