Festivalul national Leru-i ler 2018 Școala Populară de Arte și Meserii – Tiberiu Brediceanu în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta, organizează în perioada 7-9 decembrie 2018 cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Naţional de Muzică, Tradiţii, Obiceiuri şi Meşteşuguri Populare Leru-i ler ….

Manifestarea are ca obiectiv cunoaşterea valorilor fundamentale ale folclorului românesc, cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, descoperirea şi culegerea de folclor autentic, precum și descoperirea meşteşugurilor autentice aparținând etniilor din țara noastră.

Festivalul este structurat pe trei secţiuni :

  • secţiunea individual: vor participa solişti de muzică populară cu un repertoriu care să conțină cântece specifice sărbătorilor de iarnă;
  • secţiunea de grup: dedicată ansamblurilor sau grupurilor care vor să prezinte un obicei specific sărbătorilor de iarnă;
  • secţiunea meşteşuguri populare: vor fi invitați să participe meşteri populari români sau de alte etnii.

Având ca temă sărbătorile de iană, festivalul Leru-i ler va debuta, vineri 7 decembrie, cu un curs de măiestrie realizat de un artist popular, eveniment ce se va desfășura în Sala Festivă a Şcolii de Arte şi Meserii – Tiberiu Brediceanu.

Pentru sâmbătă organizatorii au pregătit o paradă a obiceiurilor populare în spațiul pietonal din Centrul vechi al Brașovului, urmată de Festivitatea de deschidere și de un spectacol pe scena Centrului Cultural Reduta, spectacol care va începe la ora 15:00.

Programul ultimei zile de festival, duminica 9 decembrie, va cuprinde de asemeni o parada a obiceiurilor populare în spațiul pietonal din Centru după care sunteți invitați la cea de-a doua zi de spectacol la Centrului Cultural Reduta.

Pe durata ambelor zile de festival, vor fi invitați să susțină un recital, în cadrul spectacolelor, artiști consacrați ai muzicii populare românești.