Folcloru'i din strabuniÎn perioada 11-16 noiembrie, la Bacău, Asociația ”Școala de Pian Dragoș Lungu” împreună cu Consiliul Județean Bacău, organizează ce-a de-a III-a ediție a Festivalului Național pentru Tineret “Folcloru’i din străbuni“.

Pot participa în cadrul Festivalului, copii și tineri din toate zonele țării, cu vârsta cuprinsă între 6 și 25 de ani care pot concura în cele 2 secțiuni, soliști vocali și soliști instrumentiști.

Concurenții soliști vocali trebuie să pregătească pentru juriu o doină sau o baladă interpretată în stilul acapella și un cântec din zona din care provine concurentul, iar pentru cei care vor intra în concursul de instrumentiști vor trebui să interpreteze 2 melodii instrumentale tipice din zona din care provin. Piesele pot fi atât din repertoriu personal, cât și din repertoriul artiștilor consacrați.

În afara calităților vocale sau instrumentale vor mai fi apreciate de către juriu și autenticitatea repertoriului, caracterul inedit, valoarea de unicat, precum și ținuta scenică dată de autenticitatea costumului popular.

Taxa de participare la Festivalul Național pentru Tineret “Folcloru-i din străbuni”, este de 100 RON.