Festivalul de muzica Lautareasca Veche - Zavaidoc 2019Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc ajuns la cea de-a XIV-a ediție va avea loc anul acesta sâmbătă, 23 noiembrie, în Pitești, orașul în care s-a născut vestitul lăutar, la sediul Filarmonicii Pitești.

Festivalul îşi propune promovarea muzicii lăutăreşti autentice din România, descoperirea, sprijinirea şi promovarea noilor talente în domeniu, precum şi repunerea în circuitul naţional şi internaţional a marelui interpret de muzică lăutărească, Zavaidoc.

La concurs se pot înscrie soliști vocali amatori din toată țara, care au vârsta minimă de 18 ani. Ei vor susține două probe de aptitudini muzicale:

  • o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament
  • o piesă de muzică lăutărească veche, cu acompaniament.

*Interpreţii vor fi acompaniaţi de Taraful Marin Alexandru.

Înscrierile pentru preselecție se pot face până pe data de 22 noiembrie, fie direct la sediul Centrului Cultural Pitești, fie prin poșta electronică, la adresa de e-mail a Centrului Cultural Pitești cultcentre@yahoo.com.

Regulamentul și fișa de înscriere la Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc se pot descărca de pe site-ul Centrului Cultural Pitești.