Festivalul National de Folclor Mureș pe Marginea Ta 2019Festivalul Naţional de Folclor Mureș pe Marginea Ta, ajuns anul acesta la cea de-a XXXII-a ediție, are ca scop conservarea, promovarea și valorificarea Patrimoniului Cultural Național material și imaterial, obiectivul principal fiind promovarea tinerilor interpreți de muzică vocală tradițională din România.

Evenimentul va avea loc în data de 27 octombrie 2019.

Creșterea gradului de acces și de participare la cultură, promovarea diversității și prezervarea identității culturale, promovarea multiculturalismului, stimularea vieții culturale în cadrul comunității locale și apropierea acesteia de valorile culturii sunt de asemenea obiective pe care organizatorii doresc să le atingă.

Festivalul este organizat încă de la prima ediție în orașul Ocna Mureș, Județul Alba și se mândrește cu laureați care de-a lungul timpului au ajuns nume de referință în folclorul românesc.

Organizatorii Festivalului sunt Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură Augustin Bena și Casa de Cultură Ion Sângerean Ocna Mureș.

Revenim cu amănunte.