Muguri de lumina 2018Asociația Veronica Filip organizează în perioada 8 – 10 Iunie 2018, la Piatra Neamț, a doua ediție a Festivalului Internațional de Arte “Muguri de Lumină”, dedicat copiilor din sistemul de învățământ de stat și particular, cu vârste cuprinse între 5 – 17 ani.

Scopul festivalului Muguri de Lumină vizează:

 • împletirea talentelor artistice ale copiilor cu aspecte socio-emoționale importante, cum ar fi: empatia și implicarea activă și responsabilă în acest proiect, alături de copiii cu cerințe educative speciale (sindrom Down și autism) și / sau adulți / vârstnici.
 • Sprijinirea tinerelor talente în domeniul cultural – artistic și plastic;
 • Promovarea cooperării culturale internaționale;
 • Promovarea valorilor culturale locale în circuitul cultural național și internațional;

La spectacolele din cele trei zile vor participa, în calitate de invitați și chiar ca parteneri pe scenă, bătrânii de la Centrul Social ”Pietricica”. Cele trei generații (copiii, părinți/profesori și bătrâni) vor petrece împreună clipe frumoase în preajma zilei de 1 Iunie.

Festivalul se desfășoară pe 8 secțiuni:

 • Muzică ușoară – piesele pot fi din diverse genuri muzicale: pop, disco, etno – repertoriu național sau internațional
 • Muzică populară – piesele trebuie să fie specifice vârstei, piese vesele și de joc – exclus balade
 • Muzică etno – pop – piesele trebuie să fie specifice vârstei și vesele.În cadrul acestei secțiuni pot fi interpretate numai prelucrări după piese din folclorul românesc. Costumul concurenților trebuie să conțină piese din costumul popular românesc
 • Copii Speciali – la această secțiune vor urca pe scenă copiii cu cerințe educative speciale, care vor interpreta cântece, vor recita poezii, dialoguri, dansuri, etc., indiferent de vârsta acestora.
 • Cine sunt eu? – Copiii vor imita diferiți artiști români sau străini, interpretând o piesă din repertoriul acestora.
 • Grupuri – piesele pot fi din diverse genuri muzicale: muzică populară, pop, disco, etno, toate specifice vârstei copiilor. Grupul va fi compus din 2-5 copii. Înscrierea va fi făcută pe grup, de către profesorul îndrumător
 • Mic și Mare – La această secțiune copiii vor urca pe scenă alaturi de un adult, de preferat părinte, bunic, unchi, vecin, profesor, etc.
 • Artă Plastică – copiii vor participa cu o lucrare la expoziția – concurs. Tema de bază va fi ”Sărbătorile primăverii”. Lucrările vor avea pe spate o etichetă cu: numele copilului, unitatea școlară, profesor îndrumător. Lucrările copiilor vor fi aduse sau expediate prin poștă pe adresa: Grădinița ”Veronica Filip”, str. Al. Lăpușneanu, nr. 19, Piatra Neamț, jud. Neamț, cu specificația ”Pentru Sava Codruța” până la data de 20.05.2018.

Înscrierea la festivalul Muguri de Lumină se face pe adresa de e-mail muguridelumina1@gmail.com, într-un singur mesaj, cu mențiunea ”Înscriere la Festivalul Muguri de lumină” și numele copilului până pe data de 15.05.2018.

Festivalul se va desfășura la  Sala de spectacole a Liceului Particular ”Aurora Ouatu” Piatra Neamț.