festival Luță IovițăCasa de Cultură „George Suru” organizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Caransebeş şi Consiliului Local, Concursul Naţional de Interpretare Vocală şi Instrumentală ”Luţă Ioviţă”.

Festivalul „Luţă Ioviţă” dedicat soliştilor vocali şi instrumentişti a ajuns anul acesta la cea de-a XXII-a ediţie, și va avea loc în Caransebeș în zilele de 18 şi 19 noiembrie 2016.

Festivalul este o expresie a dragostei şi preţuirii faţă de patrimoniul muzical din Banat şi din ţară, constituind o modalitate constantă de descoperire şi afirmare a talentelor interpretative din România.

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni:

  • interpretare vocală
  • interpretare instrumentală.

Vârsta participanţilor este cuprinsă între 16 – 40 de ani, iar fişa de înscriere în concurs va fi completată şi expediată până în data de 15 noiembrie pe adresa: Casa de Cultură „George Suru”, Caransebeş, str. Nicolae Corneanu, nr. 6, jud. Caraş-Severin.

Concurenţii vor prezenta două piese muzicale, o doină fără acompaniament şi un cântec de joc cu acompaniamentul orchestrei. Este obligatoriu ca toţi concurenţii să prezinte melodia de joc transcrisă pe note muzicale (partitură) până în data de 15 noiembrie la numărul de fax: 0255-514609, sau pe adresele de e-mail: cultura_caransebes@yahoo.com sau cultura.caransebes@gmail.com.

Organizatorii asigură masa şi cazarea, deplasarea fiind suportată de concurenţi sau de instituţia pe care aceştia o reprezintă.

Juriul format din personalităţi ale muzicii populare româneşti, va acorda următoarele premii, la fiecare secţiune: Marele Premiu în valoare de 2000 de lei precum și trei premii principale și o menţiune în valoare de 1000, 800, 600 și 400 de lei.

Potrivit organizatorilor, în funcţie de numărul de participanţi şi de valoarea interpretativă a concurenţilor, juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui valoarea premiilor. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0255-514609; 0724-235876.