Festivalul International “Mugurelul” 2018Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani, Clubul Copiilor Dorohoi și Primăria Municipiului Dorohoi organizează în perioada 16-17 iunie 2018 cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional “Mugurelul”.

Manifestarea urmărește stimularea celor mai talentați și autentici interpreți vocali și instrumentiști, depistarea, valorificarea și promovarea creațiilor folclorice autentice, de certă valoare artistică, dar și contracararea tendințelor de alterare, poluare și vulgarizare a folclorului muzical și a portului popular românesc.

Concursul se va desfășura conform regulamentului pe cele 3 secțiuni: interpretare vocală, interpretare instrumentală și ansambluri de cântece și dansuri (secțiune cu participare națională și internațională) și pe 4 categorii de vârstă: 7-10 ani, 11-12  ani, 13-14 ani și 15-18 ani.

Acompaniamentul va fi asigurat de către Orchestra “Mugurelul” a Clubului Copiilor din Dorohoi.

Concursul se va desfășura în zilele de sâmbătă și duminică, 16-17 iunie 2018, iar Gala Laureaților va avea loc duminică, 17 iunie 2018, după finalizarea concursului.

Duminică, 17 iunie 2018, înainte de concurs, se va desfășura “Parada costumelor populare”, la care vor participa toate delegațiile din țară și din străinătate.

Anul trecut s-au înscris în cadrul concursului formații și interpreți din România, Republica Moldova, Polonia și Bulgaria. Trofeul Festivalului Internațional “Mugurelul” a fost câștigat anul trecut la categoria soliști vocali și instrumentiști de Simona Gabriela Matachi din Liteni, județul Suceava. La categoria categoria „Ansambluri folclorice românești câștigători au fost Ansamblul de dansuriCununadin Șopârlița, județul Olt, iar la categoria „Ansambluri din străinătate” Trofeul a fost câștigat de Ansamblul Folcloric „Gwizdze” din Brusy-Polonia.