Festivalul International al Sasilor Transilvaneni 2018În perioada 13-14 octombrie 2018, va avea loc în Piața Cetății din Sighișoara, având ca temă, Sașii la Centenar, Festivalul Internațional al Sașilor Transilvăneni. Evenimentul este organizat de către Municipiul Sighișoara, finanțat de  Ministerul Culturii și Identității Naționale și produs de S.C. German Quality Entertainment.

Pe parcursul celor două zile, pe scena din Piața Cetății, vom avea concerte de muzică și poezie săsească într-un program intercultural. Parada portului popular, standuri cu produse tradiționale săsești, o expozitie de fotografie, dar și conferințe tematice sunt o parte din surprizele pregătite de către organizatori pentru acest eveniment.

Participanții se vor putea bucura de asemenea de un concert de muzică săsească veche, susținut de Ricky Dandel, Dragon of Transylvania, Francesco Napoli etc.

Maifestarea se vrea, în an centenar, un omagiu adus conviețuirii pașnice, de sute de ani în același spațiu cultural transilvănean, dintre sași și români.