Festivalul Ileana SaranoiuFestivalul Ileana Sărăroiu ajuns la ediția a V-a are loc cu sprijinul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în perioada 18 – 19 noiembrie la Târgoviște.

Ediția de anul acesta a Festivalului Ileana Sărăroiu își propune, ca de fiecare dată, să descopere tinere talente iubitoare de folclor, dornice de afirmare în muzica populară românească.

Festivalul se adresează soliștilor vocali cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. Participanții vor prezenta în cadrul evenimentului două melodii, o doină sau baladă fără acompaniament (din zona folclorică pe care o reprezintă), precum și un cântec cu acompaniament orchestral din repertoriu personal, sau o piesă din repertoriu artistei Ileana Sărăroiu.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, iar în recital îi veți putea asculta pe Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache şi Ansamblul folcloric „Haiducii”, venit special de la Chişinău.

Anul trecut trofeul festivalului a fost câștigat de Mazăre Simona din Bălușeni, județul Botoșani, premiul I – Kiraly Ionela Loredana din Târgoviște, județul Dâmbovița, premiul II – Nicoleta Ghelase din județul Brăila, iar premiul III – Berbec Iulia Daiana din Târgoviște, județul Dâmbovița.