Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale GorjGorjul este una dintre cele mai active zone din România din punct de vedere cultural. Tradițiile sunt încă păstrate cu mare cinste și bogăția valorilor patrimoniului cultural sunt păzite cu sfințenie.

Conservarea și promovarea valorilor tradiționale românești se face în Gorj de peste un secol și s-a constat o explozie culturală în primul deceniu al secolului XX datorată mișcării “noului iluminism gorjean”.

Cultura populară a fost susținută și de apariția, după Marea Unire din 1918, a publicațiilor de profil, cum ar fi: “Crinul satelor” în 1920 sau “Buciumul” – revista folclorică aparută în 1924.

Centrul Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj își are rădăcinile în 1968 când la 1 martie a fost înființată “Casa de Creație Gorj”. Numele pe care-l poartă astăzi l-a dobândit în anul 2003.

CJCPCT Gorj derulează în fiecare an numeroase proiecte și evenimente care au darul de a promova și susține cultura tradițională românească.

Pentru mai multe detalii scrieți pe adresa: cultura@traditiigorj.ro