Targul de Sfintii Apostoli Petru si Pavel 2021Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 25 – 27 iunie 2021 la Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Programul va debuta vineri, 25 iunie cu târgul meșterilor populari, astfel că, vizitatorii vor putea târgui, așa cum se făcea în vremurile de altădată.

Sâmbătă, 26 iunie, rapsodul Ion Crețeanu va delecta publicul cu “Cântece din vatra satului”. Va fi urmat de grupul folcloric “Gorjeanca” al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu și de artiștii din tânăra generație a cântecului popular românesc:

  • Mădălina Ciucu – Oltenia,
  • Elena Nistor – Dobrogea
  • Nicu Mâță – Moldova.

Pe perioada târgului va fi deschisă la Casa Glod din incinta muzeului expoziția “Viața, oamenii și diversitatea portului popular din Veneția Făgărașului”, care include costume populare din satul Veneția de Jos, județul Brașov și fotografii din viața satului realizate de Dinu Constantin.

Duminică, 27 iunie, cu ocazia prăznuirii tuturor sfinților, la Biserica Turea va fi oficiată Sfânta Liturghie. Începând cu ora 13:00, la Scena Dumitra, va avea loc lansarea de carte “Anotimpurile Ianei” a cunoscutului jurnalist Ileana Vieru urmată de o sesiune de autografe și de concertul de muzică populară susținut de rapsodul Daniel Trifu și Grupul “Târgoveții de odinioară”.

Tot duminică, va fi deschisă la Șura Bancu din incinta muzeului expoziția “Curierul timpului”, cuprinzând lucrări ale artistului plastic și dramaturgului Flavius Lucăcel.

În perioada târgului copiii vor putea lua parte la atelierele de creație organizate de muzeu:

  • Sâmbătă, 26 iunie – Atelierul de opincărit (7 – 14 ani) și Atelierul de modelaj în lut (4 – 7 ani)
  • Duminică, 27 iunie – Atelierul de opincărit (7 – 14 ani)

Costul unui atelier este de 30 de lei de participant, în limita a 5 locuri per atelier. Înscrierile au loc la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Program târg: 9.00 – 19.00

Participare pe baza biletului de intrare în muzeu:

  • 5 lei/elev-student,
  • 10 lei/pensionar,
  • 20 lei/adult.