Targ 100 de Traditii Romanesti, de Sfântul IlieÎn perioada 19 – 21 iulie 2019 Fundația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, de Sfântul Ilie în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3.

Păstrând spiritul autentic al sărbătorilor populare româneşti, meşterii prezenţi la târgul de Sântilie îi aşteaptă pe bucureşteni cu sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere şi mult suflet.

Printre aceseta amintim: ii şi marame de borangic, chimire din piele naturală ornate cu motive populare, ţesături şi straie ţărăneşti din zona Covasnei şi Aradului, zgărdane şi cingători cusute cu mărgele, covoare ţesute la război, icoane pe sticlă, vase din lut şi obiecte crestate din lemn pentru gospodărie.

Cei care sunt în căutarea unui cadou deosebit pentru cei dragi au ocazia să aleagă obiecte unicat şi de la artizanii veniţi la târg cu vestimentaţie din lână împâslită, vitralii, bijuterii și accesorii din piele, cosmetice făcute doar cu ingrediente naturale, ierburi de leac.

De Sfântul Ilie pot târgui pentru masa festivă prăjituri şi torturi de casă, savuroasa zacuscă de păstrăv sau de ardei copți, fructe şi legume de sezon, sucuri naturale şi salate de gălbiori, ţuică de prune şi diverse soiuri de miere.

Pentru o masă boierească găsiți la târg produse din carne de vânat: salamuri crud uscate de cerb, de urs, babic vânătoresc, cârnați, specialități din mistreț, urs, sau cerb, ce pot fi însoțite de brânzeturi maturate românești.

Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.

Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite, iar berea rece va stinge setea zilelor calde ale lunii lui Cuptor.

Meniul bucătarilor este pentru toate gusturile: pastramă de berbecuț ținută în baiț, ciorbă de pește, sărmăluțe și tochitură, cartofi țărănești făcuți pe plită.

Pe întreaga durată a târgului vor funcționa Ateliere de creativitate, la care copiii sunt îndrumați să confecționeze păpuși și personaje din linguri de lemn sau figurine tip puzzle din lemn pictat (căluți nărăvași, unicorni, calești, mașinuțe de epocă).

Prețul participării la un atelier este cuprins între 15 și 25 de lei.

Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica, Mobil: 0722 274 803 e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Intrarea la târgul de Sfântul Ilie este liberă!