Festivalul National de folclor Cheile OltetuluiPrimăria din Polovragi, Gorj, organizează în premieră, Festivalul Național de folclor “Cheile Oltețului”, care are ca obiectiv principal conservarea și promovarea patrimoniului cultural tradițional românesc, reprezentând spațiul de afirmare a tinerilor interpreți și de repunere în circulație a unor piese valoroase din diferite zone etnofolclorice ale țării. Organizat într-o zonă cunoscută pentru zestrea spirituală moștenită de generații de păstrători și purtători de folclor, festivalul va cuprinde un concurs de interpretare și este deschis tinerilor interpreți ai cântecului popular românesc din întreaga țară.

Specificul acestui festival-concurs este repertoriul muzical exclusiv pastoral. Acest lucru asigură ineditul și primatul acestui festival în contextul festivalurilor naționale de profil. Preselecţia candidaţilor va avea loc în ziua de 19 iulie, la Căminul Cultural Polovragi, începând cu ora 10:00, evenimentul urmând să aibă loc în aceeași zi începând cu ora 18:00.

Vor fi selectaţi concurenţi din rândul participanţilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni:

  • soliști vocali,
  • soliști instrumentiști.

Pot participa interpreți amatori ai folclorului muzical din toate zonele etnofolclorice românești. Juriul concursului va fi alcătuit din personalități din domeniul cercetării și interpretării folclorului românesc, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, ai Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și ai Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului.

Mai multe informații se pot obține de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj la adresa de e-mail andreea.epure92@gmail.com sau cultura@traditiigorj.ro – Fisa de inscriere.