oala cu sarmale a buniciiÎn data de 5 decembrie 2016, ora 14.00, la sediul Muzeului Județean Satu Mare, va avea loc vernisajul expoziției „Oala de sarmale a bunicii” și va fi deschisă publicului până în 28 februarie 2017.

Expoziția găzduiește în sălile muzeului oale de sarmale tradiționale din diferite regiuni ale României și va fi însoțită, pe parcursul lunilor decembrie, ianuarie și februarie, de mai multe evenimente care vor aduce în atenția sătmărenilor gastronomia tradițională specifică județului, rețete inedite de sarmale aparținând diferitelor etnii, dar și din regiunile muzeelor partenere, tradiții specifice Crăciunului și meșteșugul olăritului.

Vizitatorii muzeului își vor dovedi îndemânarea în învârtitul sarmalelor, în unul dintre evenimentele pregătite de către organizatori pentru public.

Muzeul Județean Satu Mare în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Guști” București, Complexul Național Astra Sibiu, Muzeul Satului Bănățean și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău sunt cele șase organizații culturale care au pus la cale această expoziție. După Satu Mare, expoziția va fi prezentată și în alte orașe după cum urmează:

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău 15 martie -15 mai 2017;

Muzeul Satului Bănățean Timișoara 23 mai – 15 iulie 2017;

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Guști” București 17 august-11 octombrie 2017;

Complexul Național Muzeal Astra Sibiu 2019.