Maria Cornescu - Costum popularA fost odata ca niciodată, o fată bălaie cu părul lung și voce de privighetoare. Ea s-a îndrăgostit încă de mică de vocea Mariei Lătărețu și bucuria cântului popular oltenesc i-a marcat copilăria și adolescența.

Modestia ei a surprins o țară întreagă. Când Maria Cornescu începea să cânte inimile se deschideau. Vocea ei este la început caldă și dulce după care, la fel ca în cazul aromelor exotice, timbrul se schimbă și devine pătrunzator și tulburator.

Vocea cristalina și personalitatea ei caldă și puternică în același tip, au transformat fetița timidă într-o stea a folclorului românesc absolut străluctioare.

Maria Cornescu este și va rămâne una dintre cele mai iubite cântărete de folclor.

“Prin cântec îmi strig durerea, În cântec mi-e mângâierea”, spunea acum ceva ani, marea noastră cântăreață.

Melodiile ei au mângâiat sufletul și au vindecat dorurile. Vă invit să cunoașteți unele dintre cele mai frumoase piese cântate de Maria Cornescu:

“Cum sa fac sa te-ntalnesc” este una dintre cele mai frumoase melodii ale Mariei Cornescu. O melodie de dragoste si durere care cantata cu focul si pasiunea ei nu face decat sa umple inimile de iubire si de dor.

“Ai sa pleci cu alta-n lume” este o melodie despre trădare și iubire. Melodia pune în valoare timbrul vocal al artistei și flexibilitatea glasului ei minunat.

“Nu ți-au plăcut ochii mei” este o melodie de iubire și de dor în care durerea sufletului părăsit răzbate prin clinchetul vocii Mariei Cornescu.

În încheiere vă prezentam și o suită de melodii de dor și dragoste care sunt printer cele mai iubite de fanii artistei:

Când o stea strâlucește atât de puternic cum a făcut-o Maria Cornescu, niciun nor nu poate să-i stingă din lumina și nici să-i umbrească moștenirea lăsată poporului nostru.